Ana Sayfa Gündem, Spor 6 Aralık 2020 369 Görüntüleme

Colin Kazım Richards ıslıkları protesto etti!

Milli futbolcu Colin Kazım Richards’ın da formasını giydiği Derby County dün Millwall’un konuğu oldu. Kovid-19 önlemleri nedeniyle mart ayından bu yana ilk kez stada alınan yaklaşık iki bin Millwall taraftarı büyük bir skandala neden oldu.

ABD vatandaşı George Floyd’un polis tarafından gözaltına alınırken öldürülmesine tepki olarak başlatılan “Black Lives Matter” (Siyahilerin Hayatı Değerlidir” hareketine destek vermek için maçların başında yapılan diz çökme uygulaması, Millwall taraftarınca ıslıklandı. Derby County forması giyen Colin Kazım ise ayağa kalkarak yumruğunu yukarı kaldırdı.

Millwall futbolcuları yaptıkları açıklamada diz çökmeye devam edeceklerini belirten bir açıklama yaptı. Açıklamada “Takım olarak futbol ailesi ve spordan her türlü ayrımcılıktan kurtarmaya destek veriyoruz. Maçlardan önce ‘diz çökme’ hareketi bunu yapmamıza fırsat sağlıyor. Bunun siyasi bir ideoloji taşımadığını tamamen ayrımcılığa karşı bir hareket olduğunu düşünüyoruz” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster