Ana Sayfa Gündem, Sağlık 25 Haziran 2020 270 Görüntüleme

Kan sulandırıcı kullanan erkekler dikkat! O yöntemde ilacınızı kesmeniz gerekmiyor!

Habertürk Video
Habertürk

Ara

Whatsapp Hattı0536 266 79 69

Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

HaberlerSağlık

Kan sulandırıcı kullanan erkekler dikkat! O yöntemde ilacınızı kesmeniz gerekmiyor

Son yıllarda prostat ameliyatlarında kullanılan lazer teknolojisinin gelişmesi hastalara önemli avantajlar sağlıyor. Uygulanan yöntemler cinsel fonksiyon bozukluğuna ve idrar kaçağına neden olmuyor, hastanede yatış süresi daha az iyileşme süresi daha hızlı oluyor, tek seansta ve kısa sürede tamamlanması ise olası riskleri en aza indiriyor. Bununla da kalmıyor ve kansız oluşu nedeniyle kan sulandırıcı kullanan hastaların ilaçlarını kesmelerine gerek kalmıyor. Ceyda Erenoğlu’nun haberi.

25.06.2020 – 13:02 | Güncelleme: 25.06.2020 – 13:02ABONE OL

prostat ameliyatları

Ceyda Erenoğlucerenoglu@haberturk.com

Erkeklerin en önemli sorunlarının başında gelen prostat hastalıklarında lazerle kansız ameliyat en etkili tedavi yöntemi olarak ön plana çıkıyor. Daha hızlı iyileşme olanağı sağlayan lazerle prostat ameliyatı kanamasız bir operasyon olduğu için kan sulandırıcı kullanan hastaların ilaçlarını kesmesine gerek kalmıyor. Memorial Ataşehir Hastanesi Üroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Turhan Çaşkurlu, iyi huylu prostat hastalıklarında kullanılan lazer teknolojisi hakkında önemli noktalara dikkat çekiyor.

HER PROSTAT BÜYÜMESİ SORUN ANLAMINA GELMEZ

Bütün erkeklerde bulunan prostatın büyümesi genellikle 50’li yaşlardan sonra meydana geliyor. Her büyüme kanser anlamına gelmediği gibi soruna da yol açmayabiliyor. Genellikle idrar yapmakta zorlanma, gece idrara kalkma, çatallı veya kesik kesik idrar çıkarma, sık aralıklarla tuvalete gitme gibi belirtilerle ortaya çıkan prostat büyümesi şikayetlerin şiddetine göre tedavi ediliyor. İlaç tedavisine rağmen düzelmeyen ve sosyal hayatı olumsuz etkileyen şikayetlerin yanı sıra hiç idrara çıkamamak, idrarı zorlanarak yapmak, mesanede kalan idrarın böbrekleri etkilemesi, kanama ve enfeksiyona neden olması gibi durumlarda hastalara cerrahi tedavi seçenekleri öneriliyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster