Ana Sayfa Ekonomi, Gündem 23 Haziran 2020 278 Görüntüleme

Dünyanın en zengin 10 kişisi arasında ilk Asyalı

Habertürk Video
Habertürk

Ara

Whatsapp Hattı0536 266 79 69

Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Haberlerİş-YaşamMilyarderler listesinde ilk

Dünyanın en zengin 10 kişisi arasında ilk Asyalı

Koronavirüs nedeniyle ekonomideki dengeler değişirken süper zenginleri serveti de değişime uğradı. Pandemi nedeniyle zor günler geçiren enerji alanında faaliyet gösteren Hint milyarder Mukesh Ambani, telekomünikasyon şirketi Jio ise aldığı 15 milyar dolarlık yatırımla dünyanın en zengin ilk 10 kişisi arasına girmeyi başardı. 27 katlı süperlüks bir gökdelende yaşayan Ambani’nin serveti 65 milyar dolara yaklaştı

23.06.2020 – 09:29 | Güncelleme: 23.06.2020 – 09:30ABONE OL

Mukesh Ambani

HABERTURK.COM

Enerji, petrokimya, telekomünikasyon, perakende vb. pek çok sektörde yatırımı olan Hint milyarder Mukesh Ambani, pandemi döneminde servetine servet kattı.

Relaince isimli holdingin yüzde 42’sine sahip olan Ambani, şirketin dijital birimi olan Jio’ya gelen yatırım sayesinde servetini 64.5 milyar dolara çıkardu. Oracle’ın kurucusu Larry Ellison ve Fransız Francoise Bettencourt Meyers’i geriden bırakan Ambani, Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre dünyanın en zengin 10 kişisi arasına giren ilk Asyalı milyarder oldu.

Koronavirüs nedeniyle çoğu milyarder servet kaybı yaşarken, Ambani’nin ağırlıklı olarak faaliyet gösterdiği petrokimya ve enerji işi de kayıplarıyla öne çıktı ve Reliance’nın bu birimlerindeki hisse satışları zora girdi ancak pandeminin olumlu etkilediği telekomünikasyon sektöründe faaliyet gösteren Jio şirketinin sahibi olan Ambani’ye 15 milyar dolarlık piyango vurdu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster