Dr.Amalya Guliyeva İle Botox Nedir? Ne değildir diye konuştuk? İŞte Botox hakkında herşey,
Botox Nedir?
Botox, Clostridium botulinum isimli bakteriden üretilen bir toksindir, diyen Dr.Amalya hanım,
A tipi botulinum (Botox) uygulaması kas hareketlerini engeller. Böylece hareketi azalan kas üstündeki deride çizgi ve kırışıklıklar azalır veya kaybolur. Etki üçüncü gün başlar. On gün içinde kırışıklık ve çizgilerin yok olmasını veya azalmasını sağlar. Ayrıca altı ayda bir düzenli uygulanırsa yeni kırışıklıkların oluşmasını da engeller.
Botox Niçin Kullanılır?
Botoks, en çok yaşla belirginleşen alın ve göz çevresindeki mimik çizgilerini azaltmak ya da ortadan kaldırmak için kullanılır.
Botox Nasıl Kullanılır?
Botox uygulaması kolay ve güvenilir bir yöntemdir. Botox enjeksiyonu, ilacın minik iğnelerle ile kaslara veya cilt altına verilmesi şeklinde yapılır.
Botox Nasıl Etki Eder?
Botox, uygulandığı noktanın 1-2 cm çevresindeki kas dokusunu etkiler. Kaslarda geçici bir zayıflık durumu oluşturur. Kasın tamamını değil, yapıldığı bölgedeki kasların hareketini zayıflatır ve kasın kasılmasının neden olduğu çizginin derinleşmesini önler.
Botox Kırışıklıkları Tamamen Ortadan Kaldırır Mı?
Botox, yüzeyel kırışıklıkları ortadan kaldırır, derin kırışıklıkları hafifletir. Bütün kırışıklıkların derinleşmesini önler. Eğer kırışıklık çok derinse hafifler. Derin kırışıklıklarda botox ile beraber dolgu maddeleri de kullanılmalıdır.
Botoxun Etkisi Ne Kadar Sürer?
Genellikle 4-6 ay etki süresi vardır. Uygulamadan yaklaşık 3 ay sonra güçlü kasların, 4 ay sonra da zayıf kasların hareketi geri dönmeye başlar, 6 ay sonra etki tamamen ortadan kalkar. Bu etki süresi kişiden kişiye ve ilaçtan ilaca farklılık gösterebilir.
Botoksun etkisi geçince, işlem gören bölge eski halini döner. Aynı bölgeye 4-5 kez düzenli botox yapıldığında etki daha uzun sürer.
Diyen Dr.Amalya Guliyeva Estetik amaçlı dozlarda kullanıldığında botoxun sistemik bir etkisi olmaz. Göz çevresi ve terleme amaçlı botox uygulamaları FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) onayı almıştır. Uzun süreli kullanımlarında da herhangi bir sistemik yan etkisi gözlenmemiştir,dedi.